Olini - Olej Kokosowy - 450ml Zobacz większe

Olini - Olej Kokosowy - 450ml

Nowy

Olini

40,00 zł brutto

Olej jest tłoczony na zimno, do 40°C, 100% naturalny, nierafinowany, dzięki czemu zachowuje wszystkie wartości odżywcze. Znakomity na zimno, do smażenia oraz jako naturalny kosmetyk. Niezastąpiony w pielęgnacji skóry dzieci i niemowląt. Ma piękny delikatny zapach orzecha kokosowego. Na świeżo Bez glutenu Bez cukru Vegan Dieta paleo Bez GMO
 
Właściwości:
 
Jednym z produktów, który ma zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce, jest olej kokosowy.  Nie stoi więc na półce, tylko wytwarzany jest w zależności od zapotrzebowania. Tłoczony jest na zimno w temperaturze, która nie przekracza 40 stopni C. To olej kokosowy nierafinowany, w 100 procentach naturalny (bez dodatków chemicznych i konserwantów), gdyż dzięki tej metodzie tłoczenia zachowuje wszystkie cenne wartości odżywcze. Zawiera m.in. witaminę B2, B6, C i E, kwas foliowy, potas, żelazo, fosfor, wapń, magnez, jod oraz kwas laurynowy (taki sam jak w mleku matki).

Ma biały kolor i może zmieniać swoją konsystencję od stałej do płynnej w zależności od temperatury, jaka panuje w pomieszczeniu. Jest to proces naturalny i nie wpływa w żaden sposób na jego właściwości. Olej kokosowy tłoczony na zimno przechowuje się w temperaturze pokojowej – ok. 20 stopni C. Jego termin przydatności to 12 miesięcy.

Niewątpliwie największą zaletą oleju kokosowego nierafinowanego (rafinowany jest pozbawiony cennych wartości) jest to, że jest jedynym tłuszczem spożywczym, który nie powoduje przyrostu tkanki tłuszczowej. Wręcz przeciwnie – wspomaga produkcję energii spalania kalorii. Dlatego olej kokosowy jest dedykowany osobom, które walczą z nadwagą i otyłością brzuszną. To produkt bardzo sycący - szybko i na długo zaspokaja głód, tym samym zapobiegając przejadaniu się i podjadaniu między posiłkami. Olej kokosowy idealnie nadaje się na odchudzanie. Zalecany jest również sportowcom i kulturystom. Wystarczą 2 łyżki dziennie.

Nierafinowany olej kokosowy ma również bogate zastosowanie w kosmetyce - świetnie nadaje się na włosy, twarz, trądzik, a także wspomaga odchudzanie i jest idealny do smażenia.

Wartość odżywcza w 100 g: 

Wartość energetyczna 3766 kJ / 900 kcal
- tłuszcz 100 g
       
w tym
- kwasy tłuszczowe nasycone 90 g
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone   8 g
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone 2 g
- węglowodany 0 g
- w tym cukry 0 g
- białko 0 g
- sól 0 g
Sposoby dostawy Nazwa Czas wysyłki Cena
Odbiór osobisty Odbiór osobisty Odbiór w sklepie Darmowa!

* Dla zakupów powyżej 150,00 zł darmowa dostawa!